Összeborul az AutoWallis és az Iniciál

Együttműködési megállapodást kötött az AutoWallis az autókereskedelem terén Nyugat-Magyarországon meghatározó, az idén várhatóan 19,3 milliárd forintos forgalmat elérő Iniciál Csoporttal – közölte az AutoWallis Nyrt.

Az AutoWallis egyik fontos stratégiai célja, hogy a magyar piacon is növelje értékesítési pontjainak számát, és ezáltal szolgáltatásainak volumenét is a teljes árbevételén belül. Ennek megvalósítását támogatja ez az együttműködés, hiszen az Iniciál négy telephelyen (Győr, Mosonmagyaróvár, Sopronban és Szombathely) nyolc márka (Dacia, Kia, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki és Toyota) értékesítésével és márkaszervizelésével foglalkozik, a cégcsoport dolgozóinak a száma meghaladja a 150-et.

Az AutoWallis Nyrt. célja 2029-re, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A vállalat a 2018-as, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált 65,5 milliárdos árbevételének duplázását tervezi 2024-re.

Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző.         Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 92 forint, a legmagasabb 266 forint volt.