99,22 százalékos a BILK kihasználtsága

A BILK Logisztikai Nyrt. összes bérbe adható területe 2019-ben 206 ezer négyzetméterre nőtt, a kapacitások kihasználtsága pedig az egy évvel korábbihoz képest 1,2 százalékkal tovább javult, elérte a 99,22 százalékot – közölte a társaság.

A vállalat 10 200 négyzetméter raktár- és irodaterület, továbbá 6000 négyzetméter szabadtéri tároló terület bérletének további 3 évre szóló meghosszabbításáról kötött a napokban bérleti szerződést, amellyel együtt az idén 13 900 négyzetméter terület bérletének a meghosszabbítására rendelkeznek megállapodással. További 6500 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet új partner részére értékesítettek.     Az idén a logisztikai központ 10 százalékára, csaknem 20 500 négyzetméter területre történt bérleti tranzakció.

A piaci igények kielégítése érdekében a részvénytársaság az idén több mint 10 százalékkal növelte kapacitásait egy több mint 20 000 négyzetméteres magasraktári kiszolgálásra alkalmas csarnokkal. A nyár végén átadott létesítmény beruházási értéke 3,5 milliárd forint volt. A csarnokot a bérlője a következő öt évben kizárólagos joggal használhatja, bérleti szerződését pedig további öt évre meghosszabbíthatja.

A közleményben jelezték: a kapacitásbővítés folytatódik, ugyanis a társaságnak lehetősége van egy újabb 9400 négyzetméter területű 10 méter belmagasságú raktár és 200 négyzetméteres iroda létesítésére. Az ehhez szükséges építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak. A leendő bérlőkkel már folynak a tárgyalások.

A BILK Nyrt. elkötelezte magát a “zöld-logisztikai” megoldások alkalmazása mellett, ezért megkezdődtek a megújuló energiaforrások tudatos alkalmazására irányuló kutatások – olvasható a vállalat közleményében.