Két kategóriában jelöli a Vitarát a Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. az Esztergomban gyártott Vitarát benevezte az Év Magyar Autója 2021 díjra, de jelölték az elmúlt évek legnépszerűbb, immár csakis hibrid hajtáslánccal elérhető magyar autóját a Magyar Év Autója 2021 díj szabadidő-autók kategóriájában is.

Suzuki Vitara

Nekünk magyaroknak ma már többet jelent a Vitara, mint az egykoron hőn vágyott hobbiterepjáró. 2015 tavasza óta a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárából gurul ki ez az autó, amely tavalytól az európai piacra csakis korszerű hibrid hajtáslánccal készül. A 2015-ben Magyar Termék Nagydíjjal és Innovációs Nívódíjjal jutalmazott Vitarára joggal lehetnek büszkék az esztergomi gyár dolgozói, ráadásul évről-évre toronymagasan vezeti az újautó-eladási listát. Az új, 48 Voltos ISG technológiával felszerelt lágy hibrid Suzuki Vitara fogyasztása és szén-dioxid-kibocsátása a tapasztalatok szerint szerényebb hagyományos megfelelőjével szemben, ugyanakkor könnyebb, mint más teljes hibrid, illetve plug-in hibrid rendszerek. A Vitara továbbfejlesztett biztonsági technológiája még több helyzetben segíti a járművezetőt a balesetek elkerülésében. A milliméteres hullámhosszúságú radarral működő radaros fékrásegítőt kiváltotta a kétérzékelős fékasszisztens, amely egylencsés kamerát és lézersugaras radart alkalmaz annak érdekében, hogy időben észlelje a gyalogosokat, és fékezéssel csökkentse az ütközések erejét. Mindemellett a sávelhagyásra figyelmeztető, a sávelhagyás-megelőző és a jelzőtábla-felismerő funkciók is elérhetők. Az automatikus váltóval szerelt modellek teljes megállási és újraindulási funkcióval rendelkező adaptív tempomattal rendelkeznek, amely egy milliméteres hullámhosszúságú radar segítségével tartja a távolságot az elöl haladó járműtől. Csak beállítjuk az adaptív rendszert és az autópálya forgalmának hullámzásával sem kell foglalkozni, az autó szépen gyorsít és lassít helyettünk az előttünk haladók sebességét lekövetve. A járművezető által beállított sebesség felső sebességkorlátként működik. Holttérfigyelő és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkció is elérhetővé vált a Suzuki kínálatában.

vitara

 Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 díjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu