Új vezérigazgató az Opel Szentgotthárd Kft. élén

Grzegorz Buchal-t nevezték ki február 1-i hatállyal az Opel szentgotthárdi gyárának vezérigazgatójává Solt Tamás utódjaként.

Grzegorz Buchal Gliwice-ben, a Műszaki Egyetemen szerzett diplomát az Automatizálási, Elektronikai és Informatikai fakultáson. A General Motors vállalatcsoporthoz 1997-ben csatlakozott, rendszermérnökként dolgozott az Opel gliwicei gyárában, Lengyelországban. Pályafutása során különböző pozíciókat töltött be Európa szerte, a lengyelországi Gliwice-én, a spanyolországi Zaragozán át a németországi Rüsselsheim-ig, egyre magasabb pozíciókba lépve. Volt például a szintén lengyelországi Tychy motorgyárgyár igazgatója is. Jelen kinevezése előtt Grzegorz Buchal az Opel/Vauxhall gyártási stratégiáért és tervezésért felelős igazgatójaként globális munkakörben tevékenykedett.

Nős, két gyermeke van. Buchal a lengyel mellett beszél angolul, németül és spanyolul, szabadidejében pedig állóképességi sportokat űz.

Mákos Csaba helyettes gyárigazgató – aki az elmúlt hónapokban megbízottként a gyár vezetéséért is felelt – nemzetközi megbizatást kapott: Lengyelországban a GM Powertrain Tychy-ben lévő gyárában, Lengyelországban folytatja munkáját, mint működtetési igazgató.