Új tanúsítványok az Aventics-nél

Az Aventics rendszeresen független intézetek ellenőrzéseinek veti alá környezetvédelmi, minőségügyi, munkabiztonsági és energiairányítási rendszerét. A Német Műszaki Felügyeleti Egyesület (TÜV SÜD) nemrégiben a laatzeni üzemnek először adta át az ISO 50001 tanúsítványt, ami hivatalosan is igazolja az energiairányítási rendszer előírásainak következetes betartását.

Az Aventicsrégóta nagy hangsúlyt fektet a fenntartható gyakorlat és vállalatirányítás megvalósítására. Elkötelezettségük hatékonyságát ISO tanúsítványaik igazolják. A laatzeni üzem a közelmúltban újíttatta meg a TÜV SÜD által kiadott tanúsítványát, miszerint működése megfelel az ISO 14001 szabványnak. A németországi üzemben bevezették az energiairányítási rendszert, amelyet az auditorok az ISO 50001 tanúsítvánnyal láttak el. Ennek köszönhetően a cég az Európai Unió Energiahatékonysági Direktívájának (EED) felelt meg, még a kötelező bevezetésére vonatkozó határidő lejárata előtt. Az új irányelvnek megfelelően 2016 végéig minden 250 alkalmazottnál többet foglalkoztató nagyvállalatnak energetikai auditon kell átesnie, vagy az ISO 50001 energiairányítási rendszerről, vagy a Hitelesített Környezetvédelmi Vezetési Rendszernek (EMAS) megfelelő környezetvédelmi irányítási rendszerről szóló tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

Az Aventics egyéb tanúsítványok megszerzését is célul tűzte ki. Az Egerben lévő üzem például 2015 januárjában ismét megújította az ISO 14001 tanúsítványát, továbbá sikeresen tanúsíttatta munkabiztonsági és egészségvédelmi irányítási rendszerét az MSZ 28001 szerint. “Cégünk mindig is kiemelten kezelte üzleti kapcsolatait, melyek ápolásához a töretlen fejlődés minden területen elengedhetetlen. Célunk, hogy ezen normáknak eleget téve, folyamatosan meghaladjuk ügyfeleink piaci elvárásait” – mondta el Hegymegi István, az Aventics Hungary Kft. kereskedelmi vezetője. A cég 2016-ban az ISO 9001 és az ISO/TS 16949 tanúsítvány felülvizsgálati auditját tervezi.