Robotot lehet nyerni

Még egy hétig lehet nevezni a Universal Robots által februárban kiírt versenyre, melynek főnyereménye egy robot. A verseny május 31-ig tart. A győzteseket a Universal Robots közvetlenül fogja értesíteni. A pályázatra egy űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

„A dinamikus technológiai fejlődés, a gyárak modernizálása, az ipari forradalom, továbbá az ember és gép közötti együttműködésben lezajló változások mára már kézzelfogható valósággá váltak. Az együttműködő robotok nagy szerepet játszanak ebben a változásban. Új lehetőségeket teremtenek a megnövelt termelékenységben szinte minden iparágban, és szinte minden méretű vállalat számára, beleértve a kkv-kat is. Rengeteg olyan módon alkalmazhatóak, melyek korábban nem lettek volna lehetségesek.” – mondta Slavoj Musilek, a Universal Robots, közép-kelet-európai vezérigazgatója.

Az együttműködő robotok az emberekkel együtt dolgoznak. Levehetik a dolgozók válláról a monoton, ergonómiailag nagy igénybevételt kívánó feladatok terhét, olyan feladatokét, amelyeket folyamatosan ugyanolyan precizitással kell elvégezni. Emiatt használnak ma már robotkarokat például hegesztésre, ragasztásra, csavarozásra vagy tárgyak behelyezésére, miközben a vállalatok és munkavállalóik számára nagyobb kapacitás szabadul fel az emberi tapasztalatot, kézügyességet és kreativitást igénylő feladatok elvégzéséhez.