Tizenegy vonatot szállít az oroszoknak a Stadler

A svájci Stadler 62 vagonból álló 11 vonatot szállít az Aeroexpress orosz cégnek 183 millió euróért. Ezt csütörtökön jelentették be Moszkvában, ahol azt is elmondták, hogy eredetileg 118 vagonból álló 25 vonatot terveztek vásárolni. A kilenc 6 vagonos és a két 4 vagonos vonatok Moszkva, valamint a domogyedovói és vnukovói repülőtér között közlekednek.

A moszkvai sajtóértekezleten azt is elmondták, hogy a Stadler november-decemberben szállítja le az első vonatokat, és hogy az orosz fél már rendezte a számlát.

Az orosz megrendelő azért vásárol az eredetileg tervezettnél kevesebb Stadler-vonatot, mert tavaly 22 százalékkal 13 millióra csökkent az Aeroexpress utasainak a száma a repülőtéri vonatokon.

A Stadler kétemeletes, Kiss modelljének a beállításával 30-40 százalékkal növelhető a szállítható utasok száma, a vonatok csúcssebessége óránként eléri a 160 kilométert.

A Stadler Rail Groupnak Svájc mellett Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Olaszországban, Fehéroroszországban, Algériában és az Egyesült Államokban van gyártókapacitása.