A Bridgestone felvásárolja a Speedy vállalatot

A Bridgestone EMEA (európai, közel-keleti és afrikai régió) bejelentette, hogy felvásárolta a francia Speedy piacvezető autószerviz hálózatot. A Franciaországban jelentős abroncsértékesítő hálózattal rendelkező cég akvizíciója a versenyszabályozási hatóságok engedélyét követően zárul majd le.

 A Speedy felvásárlása lehetőséget biztosít a Bridgestone számára, hogy erősebb kapcsolatot építhessen ki az egyik legfontosabb piacának számító francia fogyasztókkal, valamint más olyan európai piacokon is növelje jelenlétét, ahol a Speedy piaci jelenléttel rendelkezik.

A felvásárlás jóváhagyását követően a Bridgestone franciaországi szerviz- és üzlethálózata több mint 800 eladói pontra bővül, amely jelentős mértékben hozzájárul majd a vállalat növekedési stratégiájában meghatározott célkitűzések eléréséhez.

Mivel a Speedy termék- és szolgáltatáspalettájának kulcsfontosságú elemeit képezik az értékesített gumiabroncsok, így a Bridgestone szakértelme és tapasztalata döntő fontosságú lesz a Speedy fejlődése szempontjából.