Új cégvezető a váci ContiTechnél

Cégvezetőt nevezett ki a Continental a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. váci telephelyére. Magyar László feladata lesz a jövőben a gyáregység teljes körű irányítása.

A szakember 2006 óta dolgozik a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-nél.  A cég makói telephelyén 2010-ig minőségbiztosítási mérnöki pozíciót töltött be, majd pályafutását a váci telephelyen folytatta, mint egy nemzetközi termelés áthelyezési projekt vezetője. Nyolc hónappal később már termelési vezetőként dolgozott egészen 2013 végéig. Ezt követően operatív vezetői pozícióban segítette a gyár működését egészen mostani kinevezéséig.

Magyar László Szegeden és Szolnokon folytatta tanulmányait. A Szegedi Tudományegyetemen élelmiszeripari mérnökként végzett minőségbiztosítási és termékfejlesztési szakirányon. Ezt követően Szolnokon tanult tovább, ahol műszaki minőségügyi szakmérnöki diplomát szerzett. 2013-ban mester diplomát szerzett Szegeden, okleveles közgazdász lett nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon. 2015-ben elvégezte a Continental és az Ashridge Business School közös szervezésében a cég saját, 8 hónapos intenzív International Management Programját, emellett több nemzetközi projekt irányításában is sikeresen vett részt.

A szakember a folyamatos tanulásban hisz, közeli tervei között szerepel további szakmai képzéseken való részvétel és egy angol nyelvű üzleti mesterdiploma (MBA) megszerzése.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy hétezer munkavállalót foglalkoztat. A Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. Makón és Vácott rendelkezik telephellyel. A cég jelenleg összesen közel 3500 főt foglalkoztat a bérelt munkavállalókkal együtt, közülük több mint 2400 főt Makón és közel 1100 főt Vácon.