Megduplázta a létszámot a ContiTech Vácon

Az elmúlt évben mintegy 5,5 millió euró értékben fejlesztette tároló és gyártókapacitását, valamint technológiáját a Continental Vácon, két év alatt pedig megduplázta a dolgozói létszámot – számolt be a járműipari alkatrészeket, hűtés- és fűtéscsöveket gyártó ContiTech Fluid Automotive Hungária váci cégvezetője.

Magyar László elmondta: a Continental váci telephelyére a beruházás keretében új gépeket és tároló-rendszereket telepítettek és új technológiákat vezettek be a gyártásba. A fejlesztésnek köszönhetően a ContiTech Fluid Automotive Hungária a Pest megyei gyárban 200 új munkahelyet teremtett és további létszámbővülés várható.     Mint ismertette, két nagy projekt valósult meg Vácon 5,5 millió eurós értékben. A 3 millió eurós beruházással kiépült technológiával olyan vezetékek készülnek a váci gyárban, melyek a korszerű dízelmotorok nitrogén-oxid-kibocsátásának csökkentésére szolgáló SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszer részét képezik, a mintegy 2,5 millió eurós fejlesztéssel pedig a hűtő-fűtő cső üzletág kapacitása bővült. Jelezte azt is, hogy Vácon a gumicsövek gyártása és szerelése – hűtő-fűtő csövek és üzemanyagtömlők – mellett már műanyag termékek előállítása is megkezdődött.

Kitért arra is, hogy az új projektek nyomán az elmúlt 5 hónapban 13 százalékkal nőtt a cég dolgozóinak létszáma, így jelenleg több mint 1100 munkavállalót alkalmaz a váci ContiTech, amely a város és a térség meghatározó munkáltatójává nőtte ki magát.

Nagy Mihály, a – makói és váci telephelyű – ContiTech Fluid Automotive Hungária ügyvezető igazgatója felidézte: a cég 3600 embernek ad munkát, a társaság további 16,2 millió eurós fejlesztést tervez 2016-17-re, emellett a váci telephelyen fémcsőgyártási központot kívánnak létrehozni.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. nyilvános beszámolója szerint a társaság 2015-ben 1,9 milliárd forint adózott eredményt ért el.