Stratégiai megállapodást kötött a fejlesztési tárca és a JVSZ

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Joint Venture Szövetség (JVSZ), az erről szóló dokumentumot Fónagy János, az NFM államtitkára és Tálos Péter, a JVSZ elnöke írta alá. Ez az NFM 30. stratégiai megállapodása.

A szervezet kétszáz tagja között megtalálhatók a legnagyobb hazai vállalatok és a legkisebb vállalkozások is, az általa képviselt cégek árbevétele meghaladja a 11 ezer milliárd forintot és közel 100 ezer embert alkalmaznak.

A szövetség harminc éve dolgozik azon, hogy hozzájáruljon Magyarország versenyképességének javításához, ennek egyik leglényegesebb eleme, hogy észrevételeivel segítse a mindenkori kormányt abban, hogy a legbefektetőbarátabb jogszabályi környezetet hozza létre. Az NFM-mel kötött megállapodás hozzájárulhat ezen erőfeszítések sikeréhez – fejtette ki a JVSZ elnöke.

Az elnök véleménye szerint az NFM tevékenysége kiemelkedő jelentőségű, olyan, a szövetség tagjait is érintő, a magyar gazdaság versenyképességét befolyásoló területekért felel, mint az energiapolitika, a fogyasztóvédelem, az infokommunikáció, a közlekedés és a klímapolitika.

E területek szabályozása során a hatékony és közérthető jogalkalmazás feltételeinek megteremtéséhez szükséges jogszabályok alkotása a vonzó befektetési környezet kialakításának és a versenyképesség fokozásának elengedhetetlen feltétele. A JVSZ a gazdaság egészét átfogó tapasztalata, szakmai tudása, szakembergárdája révén javaslataival, észrevételeivel képes lesz érdemben hozzájárulni ehhez – mondta Tálos Péter.