Új alapokra helyezi az autózást az Opel

Magyarországra is megérkezett az Opel OnStar, az autózást biztonságosabbá tevő személyes online- és szolgáltatási asszisztens. A regisztrálástól számított első tizenkét hónapban ingyenesen, teljes szolgáltatási portfóliójával lesz elérhető az OnStar.

IMG_7671

Vészhelyzetben mindig lehet számítani az Opel OnStarra – akár tudnak maguk segítséget kérni az autó utasai, akár nem. Súlyos balesetkor, amikor például az autó szenzorai nagymértékű lassulást, légzsák nyitást, borulást jeleznek, az Opel OnStar automatikusan kapcsolatba lép a központ kiképzett asszisztensével – nem géphanggal, hanem élő emberrel –, aki magyarul megkérdezi, kell-e segítség, és milyen. Ha senki sem felel, azonnal a helyszínre küldi a mentőket. Az Opel OnStar munkatársai az angliai Luton modern szolgáltatási központjában az év minden napjának mindegyik órájában ügyeletet tartanak. Hívás után mindaddig vonalban marad valaki, míg meg nem érkezik a segítség a helyszínre. Az Opel OnStar szolgáltatási központ értesítésére szolgáló SOS gomb, modelltől függően, a tetőkonzolon vagy a belső tükör házán található. Ugyanezzel a rendszerrel lehet vészhelyzetben az SOS gomb megnyomásával segítséget kérni.

IMG_7665

Nem csak bajban segít az OnStar. A konzolon lévő kék gombbal bárhol, bármikor teljesen hétköznapi segítséget is kérhetünk az OnStar munkatársaitól. Például külföldön, ismeretlen helyen szeretne pihenőt tartani az opeles, csak megnyomja az OnStar gombot és jelentkezik a magyarul beszélő kolléga. A központi adatbázisból pillanatok alatt megmondja, hol van a legközelebbi pihenő, benzinkút, étterem vagy szálloda és, ha az autósnak beépített navigációja van, akkor a kiválasztott célt távolból letölti a navira.

IMG_7577

Mi azt kérdeztük meg a kollégától, hogy a fehérvárcsurgói kastély mikortól és meddig van nyitva napközben. Az operátor kis időt kért, majd miután megnézte a Google-ben, közölte, hogy reggel 10 és délután 18 óra között látogatható a kastély.

A lutoni központ
A lutoni központ

WLAN-Hotspot

Az Opel OnStar 4G/LTE-kapcsolata gyors adatcserét biztosít, támogatja az egyidejű telefonálást, illetve adatátvitelt, ezáltal új szintre emeli a mobil kommunikációt és az utasok szórakoztatását. A külön előfizetéshez kötött nagy teljesítményű WLAN-Hotspothoz akár hét készülék is csatlakozhat egyszerre, így az autóban ülők cseveghetnek, játszhatnak ismerőseikkel,  filmeket vagy tévét kedvenc alkalmazásukkal, és természetesen dolgozhatnak is menet közben.

Lopás vagy feltörés esetén jelez a telefonon és emailben is
Lopás vagy feltörés esetén jelez a telefonon és emailben is

A wifi-architektúra az autó elektronikájának szerves része. Maximális hatótávról, kiváló csatlakozásról és stabil internet-kapcsolatról speciális külső antenna gondoskodik, így az ügyfél okostelefon nélkül is igénybe veheti a felkínált szolgáltatásokat. A wifi hotspot szolgáltatás bevezetése Magyarországon rövidesen várható és az első három hónapban illetve 3 GB adatmennyiségig ingyenes lesz.

IMG_7600

Okostelefon-tulajdonosok appok révén is kapcsolatot teremthetnek autójukkal. A távvezérlési rendszer a következő funkciókra terjed ki:
–        Kapcsolat felvétele bárhonnan az Opel OnStar csapatával
–        Üzemi adatok, például abroncsnyomás vagy olajszint lekérdezése
–        Az autó kinyitása vagy bezárása, bárhonnan
–        A jármű lokalizálása
–        A kürt és a világítás aktiválása
–        Úti cél beadása a fedélzeti navigációs rendszerbe
–        WLAN-Hotspot-beállítások

Az új Zafirában próbáltuk ki a rendszert
Az új Zafirában próbáltuk ki a rendszert

Lopásvédelem – autótolvajok nyomában

Az Opel OnStar támogatása eltulajdonított jármű esetén a tulajdonost és a rendőrséget segíti az autó pillanatnyi helyének megállapításával és közlésével. Lehetőséget ad a bejelentett jármű újraindításának megakadályozására a távirányítású indításgátlóval. Ha csak valaki megkísérli az autót feltörni és a riasztó jelez, a tulajdonos az OnStaron keresztül sms és e-mail értesítést is kap.

IMG_7680

Különböző Opel-típusok magasabb felszereltségi szintjein széria az Opel OnStar, ami belépőmodellekbe 150 ezer forintért rendelhető opcióként. Az első tizenkét hónapban ingyenes a teljes szolgáltatási csomag használata. Az ingyenes periódus után az OnStar szolgáltatás éves díja 32 ezer 500 forint.

IMG_7684 IMG_7682 IMG_7681 IMG_7601 IMG_7589 IMG_7564