Megvan 2016 legkiválóbb magyar kamionsofőrje

A NiT Hungary és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán október 1-én tartották meg az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági verseny döntőjét, amelyen kiderült, hogy 2016-ban ki Magyarország legjobb kamionsofőrje.

A közönség számára nyitott, családi közlekedésbiztonsági nappal egybekötött döntő feladatai idén is komoly szakmai felkészültséget, koncentrációt és lélekjelenlétet igényeltek a versenyzőktől. A dobogó legfelső fokát immár második alkalommal foglalta el a maximális 33 000 pontból 21 500 pontot megszerző Könczöl András (Vere Gestum Kft.). A 2013. év győztese ezzel megismételte három évvel ezelőtti kiváló teljesítményét, újra ő viselheti a megtisztelő Best Truck Driver Hungary címet és ismét nettó 1 millió forinttal gazdagodott. Őt követte 19 925 ponttal Kövesárki Kálmán (Kanizsa Sprint Kft.), valamint harmadikként a már rutinos döntősnek számító Engárt Mihály (Mewa Magyarország Kft.) 19 250 ponttal.

A díjakat a verseny főszervezőinek képviseletében Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára és Óberling József r. alezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, valamint Mosóczi László helyettes államtitkár adta át.

A versenyzők jelenlétében, a gépkocsivezetői szakma szolidaritásának megnyilvánulásaként a döntő helyszínén vette át a Közúti Fuvarozók és Személyszállítók „Segítőkéz” Alapítványa támogatását Bárándi Attila. A szervezők őszintén bíznak abban, hogy a támogatás hozzájárul a Calais közelében súlyosan bántalmazott és jelenleg is gyógykezelés alatt álló kamionsofőr mielőbbi felgyógyulásához.

szb_8251_kicsi