A miniszternél jártak a Bosch vezetői

A Bosch csoport hosszú távra tervez Magyarországon; a vállalat tavaly 37 milliárd forintot, az előző évinél 23 százalékkal többet fordított magyarországi kutatás-fejlesztésre, 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel mintegy hatszáz új munkahelyet hoz létre – emlékeztetett  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter amikor megbeszélést folytatott a cég leköszönő és kinevezett új vezetőjével.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint  Javier González Pareja 2011-től irányította a cégcsoportot, Daniel Korioth pedig november 1-jétől áll a magyarországi Bosch csoport élén, egyben a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz, aki felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is.

Az NGM tájékoztatása szerint a találkozón Varga Mihály hangsúlyozta: a Bosch csoport elismeri a magyar gazdaságpolitika eredményeit, az infrastrukturális beruházásokon túl komoly részt vállal a hazai digitális kutatás-fejlesztésben és a duális képzésben is.

A Bosch több mint száz éve, 1898 óta van jelen Magyarországon, leányvállalatainak forgalma 2015-ben 959 milliárd forint volt, mintegy tizennégyezer embernek adnak munkát – ismertette Varga Mihály.

Hozzátette: a 19 milliárd forintos hatvani beruházáshoz  a magyar kormány vissza nem térítendő támogatást ad. Hatvanban a Bosch cég a legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat gyárt majd.

Varga Mihály az NGM közleménye szerint hangsúlyozta, hogy a vállalat vezetésében bekövetkezett változás nem befolyásolja az eddig is kitűnő kapcsolatokat.