A szomszédban épít logisztikai központot a Volkswagen

Pozsony, pozsonyi
Megkezdődött a Volkswagen pozsonyi gyárához tartozó új logisztikai központ építése, az alapkövet ünnepélyesen rakták le csütörtökön – közölte a német cég szlovák leányvállalata, a Volkswagen Slovakia.

A pozsonyi VW új, 125 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai központja 150 millió eurós beruházásból, a tervek szerint jövőre készül el, beüzemelésével 2017 végére számolnak. A Pozsony Dévényújfalu városrészében, a VW gyárának közelében megépülő logisztikai központot egy külsős cég fogja üzemeltetni.

“A pozsonyi üzem masszívan terjeszkedik. Most zajlik a gyártási berendezések beszerelése az új karosszériaüzemben, létrejön egy új összeszerelő csarnok, amit az új logisztikai központ építése követ” – mondta Ralf Sacht, a Volkswagen Slovakia elnökségének műszaki kérdésekért felelős tagja az  alapkőletételnél. Az ünnepélyen Peter Pellegrini, a szlovák kormány beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettese is részt vett.

A Volkswagen Slovakia pozsonyi üzeme kibocsátása alapján a legnagyobb szlovákiai autógyár, tavaly több mint 397 ezer gépkocsit gyártott. A vállalat éves forgalma 2015-ben 7,2 milliárd eurót tett ki, 10 800 alkalmazottat foglalkoztat.

A német cég pozsonyi üzemében jelenleg a konszernhez tartozó márkák hét modelljét gyártják, itt készül a Volkswagen Touareg, az Audi Q7, a Volkswagen up! az e-up verzióval együtt, a Seat Mii, a Skoda Citigo. Készítenek karosszériát a Porsche Cayenne-hez, illetve sebességváltókat is.