Intelligens raktárakat alakítanak ki Pátyon

Lerakták a Kühne + Nagel Kft. regionális autóalkatrész-elosztó központjának alapkövét a pátyi ipari parkban, a mintegy ötmilliárd forintos beruházással elindult a nemzeti ipari parki program.

A több mint 23 ezer négyzetméteres zöldmezős beruházás kivitelezését az Inpark márkanév alatt tevékenykedő állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.  végzi. A központ a tervek szerint 2017 júliusára készül el, és  260 embernek ad majd munkát. A beruházás költségének 75 százalékát piaci hitelből fedezi a fejlesztő.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy az országos iparipark-koncepció keretében új ipari parkokat alakítanak ki, amelyek idővel lefedik az országot.   A kormány az országos ipari park koncepció keretén belül olyan megoldásokról döntött, amelyek leegyszerűsítik és lerövidítik a döntési folyamatokat, és ingatlanfejlesztési kompetenciával párosulva a Magyarországon befektetni kívánó vállalatoknak “tálcán kínálják” a leendő telephelyeket és a fejlesztésükre vonatkozó koncepciókat.

A miniszter szólt arról is, hogy a Kühne + Nagel Kft. több mint ezer embert foglalkoztat Magyarországon, ezért a kormány felvetette a stratégiai partnerség javaslatát.

Török Zsombor, a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy állami tulajdonú cégként szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek, ugyanakkor tevékenységüket klasszikus piaci szereplőként végzik.

Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a felépülő logisztikai parkban korszerű informatikával felszerelt intelligens raktárépületeket alakítanak ki.