ISO 14006-os minősítést szerzett a Seat

A Seat Spanyolország első autóipari vállalata, amely megszerezte az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítést. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy a vállalat termékeinek tervezési és fejlesztési folyamatai során megfelel a környezetközpontú irányítási rendszereknek.

A TÜV Rheinland szervezete által kiadott minősítés elismeri a Seat környezetvédelmi stratégiáját és azokat a környezetbarát tervezésre vonatkozó kritériumokat, amelyek a teljes modellkínálat tervezési és fejlesztési folyamatát meghatározták. Az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítés megszerzése fontos mérföldkő a vállalat számára, hiszen támogatja a vezetési rendszert a tervezési és fejlesztési folyamatok során felmerülő környezeti szempontok azonosításában, ellenőrzésében és tökéletesítésében.

Az ISO 14006 környezetbarát tervezésre vonatkozó minősítés egy a megelőzést előtérbe helyező szemléletet tükröz és igazolja, hogy a termék lehetséges környezeti hatásait már tervezés kezdeti fázisában figyelembe veszik. Szem előtt tartja továbbá az autó életciklusának egyes fázisaiból következő környezeti befolyásokat a kezdeti tervektől egészen a jármű használatának befejezéséig.