Jövőre is 10 millió autót kíván eladni a Toyota

A Toyota azzal számol, hogy jövőre 10 millió 202 ezer járművet értékesít globálisan, ami 1 százalékkal múlja felül az idei évre tervezett 10 millió 91 ezret.

A világ vezető autógyártója csütörtökön azt közölte, hogy az egész cégcsoporton belül 1 százalékkal 10 millió 366 ezerre  növelni járműgyártását jövőre, beleértve a Daihatsu Motort és a Hino Motorst is.

A Toyota uralta tavaly is a világpiacot az eladott járművek számát tekintve, és az autógyártók közül egyedül a japán vállalat tudott több mint tízmillió járművet eladni.

A Toyota immár a negyedik egymást követő évben tudta megőrizni a világelsőséget tavaly, pedig évközben még rosszul állt a versenyben, ugyanis 2015 első fél évében a Volkswagen német autógyártó konszern megelőzte az eladásokban.

A Volkswagen a tavaly ősszel kirobbant károsanyag-kibocsátási botrány ellenére a második helyen állt tavaly 9,9 millió eladott járművel. Szorosan a nyomában a harmadik hely jutott az amerikai General Motorsnak (GM), amely 9,8 millió járművet értékesített 2015-ben.