Bővíti kapacitását a Rekard

Nagy teljesítményű gépekkel bővíti kapacitását a győri Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft., az 500 millió forintos fejlesztés több mint felét vissza nem térítendő uniós támogatásból fedezik.

A hajtóműveket, hajtáselemeket és alkatrészeket gyártó cég a növekvő mennyiségű és minőségű igényekkel indokolta a komplex eszközbeszerzést. Hozzátették: a berendezések a korábbinál magasabb feldolgozottságú termékek előállítására, pontosabb gépi megmunkálásra, új termékkörök előállítására és az összefüggő gyártási folyamatok lefedésére is alkalmasak. A vállalkozás energia- és anyagtakarékosabb működését, a selejtarány csökkenését és a versenyképesség növekedését várja a beruházástól.

A közlemény szerint a hat új gép 40 százalékkal növelheti a termelékenységet, 26 új munkahelyet teremthet és új piaci lehetőségeket nyithat meg külföldön is.

A győri Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. export- és belföldi értékesítéseinek árbevétele 2014-ben több mint 3 milliárd, 2015-ben több mint 2,5 milliárd forint volt, a nyilvános cégadatok szerint 155 embert foglalkoztat.