Felújítják Oroszlány legnagyobb munkásszállóját

A szegedi Axill Kft. 130 millió forintért megvásárolta az oroszlányi önkormányzat ingatlankezelőjétől a Béke Szállót és 260 ágyas munkásszállást alakít ki az ingatlanban – mondta a vállalkozás ügyvezetője az MTI-nek.

Illéssy Attila tájékoztatása szerint március végén kezdik a szálló felújítását és nyár közepére szeretnék megnyitni a háromszintes épület jobb oldali szárnyát, majd a másik oldallal folytatják a rekonstrukciót.    Az ügyvezető hozzátette, az ingatlanban 2-3 ágyas szobákat alakítanak ki. Számításaik szerint az oroszlányi ipari park növekvő munkaerő-igényére alapozva a beruházás tíz évnél hamarabb megtérülne.  Az Axill Kft. építőipari tervezéssel és kivitelezéssel foglakozik, 2016-ban 378 millió forintos árbevételt ért el.

Az ipari park 112 hektáros területén 24 vállalat tevékenykedik, 2015 végéig összesen közel 130 milliárd forintos beruházást hajtottak végre. A cégek összesített nettó árbevétele elérte 238 milliárd forintot.    Az amerikai BorgWarner vállalatcsoportnak három gyára működik itt, amelyekben turbófeltöltőket, kipufogó-alkatrészeket, valamint hajtóműveket gyártanak. A nagyobb vállalatok közé tartozik a kipufogócsonkokat készítő Wescast, amely kínai BohongGroup tulajdona, illetve a Zenon Europe Kft., amely az amerikai General Electric víztisztítókat előállító társasága.