200 ágyas munkásszállót alakítanak ki Tatabányán

Megkezdődött egy 200 ágyas munkásszálló kialakítása egy volt főiskolai kollégiumból, a beruházás értéke közel félmilliárd forint – közölte a tatabányai önkormányzat az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint a Tatabányán működő jelentősebb munkáltatók körében végzett kutatás mutatta meg, hogy jelentős kereslet lenne egy korszerű szálláshelyre.    A volt kollégiumi épületben korszerűsítik a fűtési rendszert, a víz- és villanyhálózatot, valamint kívülről leszigetelik. A 2-4 ágyas szobákból és saját fürdőből kialakított szállásokat teljesen felszerelve vehetik át a bérlők, várhatóan nyár végére.

A beruházást a T-Ház Kft. végzi, a melynek két egyenlő arányú tulajdonosa az önkormányzati, városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. és Morrison Finance Kft., mint külső befektető.  Tatabányán az utóbbi esztendőkben több mint 3000 új munkahely jött létre, az ipari parkban dolgozók száma mára meghaladja a tízezret. A munkaerő helyben tartására és letelepítésére az önkormányzat együttműködik a gazdasági társaságokkal, többek között rugalmasabbá tették az ösztöndíjrendszert, valamint bérlakás programot hirdettek – közölte az önkormányzat.