Sosem ment még ilyen jól a Mercedes-Benznek

A piaci várakozásoknál kevésbé nőtt a Daimler AG. nyeresége a második negyedévben a Mercedes-Benz rekorderedményének köszönhetően, amit a haszongépjármű-üzletág eredménycsökkenése vetett vissza.

A második negyedévben a Daimler AG. nyeresége az egy évvel korábbi 2,45 milliárd euróról 2 százalékkal 2,51 milliárd euróra emelkedett 7 százalékkal magasabb, 41,16 milliárd eurós értékesítési árbevétel után.
Az adó előtti eredmény 15 százalékkal 3,74 milliárd euróra emelkedett.    Elemzők 3,81 milliárd euró működési eredményre és 2,53-2,61 milliárd euró nettó nyereségre számítottak. A Daimler részvénye mínuszban kezdett szerdán, dél felé azonban már csekély, 0,07 százalékos nyereségre tett szert.

A Daimler Mercedes-Benz üzletága 9 százalékos növekedéssel elért 595 ezres darabszám szerinti eladásaival a valaha legjobb három hónapját teljesítette az idei második negyedévben. A működési eredmény is negyedéves rekord 2,4 milliárd euró lett, 70 százalékkal magasabb az előző évinél. A tavalyi második negyedévi eredményt azonban 440 millió eurós költség terhelte meg a Takata légzsákok visszahívása miatt.     A haszongépjármű üzletágban viszont a működési eredmény 13 százalékkal csökkent.     A Daimler nyeresége jelentős növekedését jelezte előre az idénre.