Bővít a győri buszgyár

Határidő előtt teljesítette a Kravtex-Kühne Csoport annak a 100 autóbusznak az átadását, amelyekre a regionális közlekedési központok flottakezelőjével még augusztusban kötöttek szerződést. A Volán Buszpark Kft. a 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbuszt a miskolci és szolnoki székhelyű közlekedési központoknak, valamint a Volánbusz Zrt.-nek adja át üzemeltetésre.

A beszerzést koordináló Volán Buszpark Kft. – amely a regionális közlekedési központok flottakezelője – nyílt közbeszerzési eljáráson választotta ki a Kravtex Kft. és a Budapest Lízing Zrt. közös ajánlatát. A 100 autóbusz átadása 2017. augusztus 10-én kezdődött, és szeptember 21-én fejeződött be. A buszok a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, a szolnoki Középkelet-magyarországi Közlekedési Központnál, valamint Budapest vonzáskörzetében, a Volánbusz Zrt.-nél állnak forgalomba különböző helyközi viszonylatokon. Az intenzív buszcserével már az iskolaszezon elejétől jelentősen frissült a társaságok járműparkja.

A járművek mindegyike klímaberendezéssel és utasinformációs rendszerrel felszerelt, döntő részük pedig alacsony belépésű, tehát akadálymentes a babakocsival és kerekesszékkel utazók számára. Az innovatív, könnyűszerkezetű Credo buszok takarékos Euro 6-os motorokkal készültek, ezért üzemanyag-felhasználásuk és károsanyag-kibocsátásuk egyaránt alacsony.

A beszerzést követően 316-ra nő azoknak a Credo buszoknak a száma, amelyeket a gyártó a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program tavaly nyári bejelentése óta állított forgalomba. A cégcsoport a következő időszakban több százmillió forint értékű beruházást hajt végre: Mosonmagyaróváron zajlik a legújabb gépbeszerzési program, amely CNC forgácsoló gépeket, plazmavágót, csúcstechnológiájú csőlézert, valamint autóbuszok fényezésére alkalmas új festő-fényező fülkéket tartalmaz, és várhatóan 2017 végéig valósul meg. Győrben pedig még idén elkezdődik az összeszerelő üzemcsarnok bővítése és a meglévő épületrész modernizálása. A megújult és kibővített győri autóbuszgyárat 2018-ban fogják átadni. A cégcsoport gyártókapacitását növelő beruházások összértéke több százmillió forint, és együtt jár a munkahelyek számának további dinamikus bővülésével. A Kravtex-Kühne Csoportnál jelenleg már több mint 500-an dolgoznak.