Ötezer dolgozót keres a BMW

A német BMW autógyártó 400 millió eurót fordít müncheni kutatóbázisa fejlesztésére, a projekt 2019-ben fejeződhet be, általa mintegy ötezer új munkahely jöhet létre – jelentette be a német vállalat vezetése.

A BMW kutató- és innovációs központjában (Forschungs- und Innovationszentrum – FIZ) 2050-ig 15 ezer további munkahely jöhet létre Münchenben. A központban fejlesztik a jövő elektromos járműveit, az információtechnológiai fejlesztéseket és mesterséges intelligencia kutatását végző mérnökök és informatikai szakemberek új generációja kap helyet a vállalat fejlesztőközpontjában – mondta el Harald Krüger, a BMW vezetője.Közölték azt is, hogy a BMW tárgyal egy oroszországi, kalinyingrádi összeszerelő üzem létesítéséről. Oroszország stratégiailag fontos piac a BMW fő riválisa, a Daimler számára is, amely Moszkvában kezdte meg a helyi gyártás előkészítését, hogy közelebb kerüljön a vásárlókhoz.

Az Ernst & Young (EY) vállalati tanácsadó cég adatai szerint a BMW volt a világon a legnyereségesebb ágazati cég az idén az első fél évben.    A német vállalat érte el a vizsgált időszakban a legmagasabb, 11,3 százalék árbevételhez viszonyított profitot: 49,25 milliárd euró bevétel mellett 5,58 milliárd euró nyereséget termelt. A második a Suzuki lett (10,3 százalék), harmadik helyen a Daimler (9,7 százalék) szerepelt.     A BMW rekordra számít idén az eladott járművek száma, a bevétel és a profit szempontjából egyaránt.

 

2 Comments on Ötezer dolgozót keres a BMW

  1. Azért ez jó hír, hogy legalább a németeknél lehet robottechnikai mérnökként dolgozni. Magyarországon 6 éve nem tudok elhelyezkedni robot technikai villamos mérnökként két felsőfokú nyelvtudással. Úgy tartom el a családot, hogy alkalmanként külföldre megyek pár hónapra dolgozni. Közben itt papolnak a politikusok, hogy itthon mennyi mérnök állás van. HAZUGSÁG. Egyet írjanak erre az oldalra, holnap bejelentkezek rá.

Comments are closed.