Pneumatikai laboratóriumot adtak át a Debreceni Egyetemen

Az ország első Aventics pneumatikai laboratóriumát adták át a Debreceni Egyetemen (DE), a labor a korszerű mérnökképzést segíti.

Mészáros József, az egyetem kabinetfőnöke az átadáson a DE fontos feladatának nevezte a gazdasági kapcsolatok bővítését és a mérnökképzés fejlesztését. A szakmai tudás megszerzéséhez azonban elengedhetetlen a modern technikai feltételek biztosítása, mint amilyen például a most átadott pneumatikai laboratórium – fűzte hozzá.    Szűcs Edit, a műszaki kar dékánja kiemelte: az egyetem műszaki karán hat alap- és hét mesterszakon mintegy 3000 hallgató tanul, s öt angol nyelvű képzést is indítottak. A gépészmérnöki tanszéken kialakított pneumatikai labor nagy segítséget jelent az olyan korszerű tudással rendelkező mérnökök képzésében, akikkel elégedettek az ipari szereplők – jelezte a dékán.

aventics_deb2

Mankovits Tamás, a gépészmérnöki tanszék vezetője hozzátette: az egri székhelyű, pneumatikus rendszereket gyártó Aventics Hungary Kft.-vel tízéves a tanszék kapcsolata. Az együttműködést a vállalat által szervezett nemzetközi pneumobil versenyeken való debreceni hallgatói sikerek alapozták meg.

Az Aventics Hungary Kft. az első vállalatok egyikeként csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, és részt vett a 2015-ben elindított járműipari folyamattervező specializáció tantervének kidolgozásában, és a tantárgyi tartalmak meghatározásában is – sorolta a tanszékvezető.    Az Aventics vállalatcsoport HR-alelnöke, Yvonne Comolli elmondta: a cég többek között ösztöndíjakkal, részmunkaidős álláslehetőségekkel segíti a hallgatók képzését. Az együttműködés eredményeként magas szinten képzett hallgatók kerülnek ki az egyetemről, akik a vállalat és a magyar üzleti élet sikeréhez is hozzájárulnak – tette hozzá.