10 000 eurós engedményt kaphat, aki régi dízelautóját új Audira cseréli

A Volkswagen AG vezérigazgatója szerint kívánatos lenne meghosszabbítani az öreg dízelautók lecserélését ösztönző prémium év végi határidejét. Matthias Müller erről a német tartományi közlekedési miniszterek konferenciáján beszélt.

A német kormány és az autóipar részvételével rendezett dízelcsúcson a Volkswagen ígéretet tett arra, hogy az év végéig típustól függően akár 10 ezer eurós árengedményt is kész adni régi, Euro-1 és Euro-4 közötti emissziós kategóriás dízelautók lecseréléséhez új Euro-6 kategóriás Volkswagen vagy Audi modellekre.    Nem elég azonban a privát autósokat arra ösztönözni, hogy alacsony emissziós paraméterekkel rendelkező modern járművekre cseréljék le régi autóikat, mert ebben a nagy járműflották üzemeltetőinek kellene élen járniuk – figyelmeztetett a Volkswagen vezérigazgatója.

Felhívta egyúttal az autógyártók figyelmét is azoknak a mobilitási alapoknak a feltöltésére, amelyek létesítéséről szintén a dízelcsúcson született megállapodás a súlyos légszennyezéssel küzdő városok támogatására a probléma megoldásában. Az ígért egymilliárd euró helyett az autógyártók eddig 250 millió eurót fizettek be az alapokba.

 

2 Comments on 10 000 eurós engedményt kaphat, aki régi dízelautóját új Audira cseréli

  1. MAGYAROKNÁL “erre” azonnal 3.5 millióval emelnék a férgek az új autók árát, a magyar birka meg tripla áron adná az öreget.
    Természetesen ez akkor lehetne csak, ha Lőrincünk bekebelezne pár szalont, CSAK ezek oszthatnák vissza a lóvét féreg-orbán és egyebek kezébe… Birka ország – féreg főnökökkel…

Comments are closed.