Csarnokot épített a BMW szekszárdi beszállítója

Új, 5 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épített 2,7 millió eurós beruházással a szekszárdi Adval Tech Plant 2 Kft. – közölte a svájci tulajdonú autóipari cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Lacik István elmondta: a fejlesztést saját forrásból finanszírozták, az új létesítmény a korábbi, elavult, 3500 négyzetméteres csarnokot váltotta fel.    A Szekszárdon 2007 óta jelen lévő Adval Tech csoport magyar vállalata idén kettévált, a műanyaggyártást az Adval Tech Kft., a fémipari tevékenységet az Adval Tech Plant 2 Kft. végzi.    Az új üzemben 2018-ban munkába állítanak egy 500 tonnás présgépet, valamint több szerelőállomás érkezik a cégcsoport svájci központjából, az új technológia jelentősebb megrendelések teljesítését teszi lehetővé – mondta a cégvezető. A kft. egyik új terméke a BMW számára készülő csomagtérelem lesz – tett hozzá.    A társaság 270 fős létszámát várhatón 2019-ben növelik majd, most 170-en műanyagipari, százan fémipari munkát végeznek.

Az Adval Tech Kft. és az Adval Tech Plant 2. Kft. árbevétele idén várhatóan meghaladja a 2016-ban elért 24,5 millió eurós, mintegy 7,5 milliárd forintos árbevételt – közölte az ügyvezető igazgató.    Az 1924-ben alapított, jelenleg világszerte tizenegy üzemben több mint 1300 embert foglalkoztató cégcsoport idei első féléves jelentése szerint 102,4 millió svájci frank árbevételt ért el, 8,1 millió frankkal kevesebbet, mint 2016 azonos időszakában, 4,8 milliós adózás előtti eredménye ugyanakkor 1,5 millió frankkal meghaladta a tavalyi első félévi összeget.