Csökkent az Apollo Tyres nyeresége


Magasabb forgalom mellett csökkent az Apollo Tyres Ltd. indiai gumiabroncs gyártó konszern nyeresége pénzügyi éve második negyedévében.

Az Apollo Tyres 2017/18-as pénzügyi éve szeptemberrel zárt második negyedévében 34,18 milliárd rúpia (140 milliárd forint), az egy évvel korábbinál 11 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 1,4 milliárd rúpia nettó nyereséget ért el, kisebbet az egy évvel korábbi 2,6 milliárd rúpiánál.    A működési eredmény 3,05 milliárd rúpiára csökkent 4,38 milliárdról, a bevételarányos bruttó jövedelmezőség 8,9 százalékra 13,2 százalékról.    Az első üzleti félévében 69,55 milliárd rúpia értékesítési árbevételt ért el az Apollo Tyres, 5 százalékkal magasabbat az előző évi 66,16 milliárd rúpiánál. Nyeresége 2,28 milliárd rúpiára csökkent a tavalyi első félévi 5,74 milliárd rúpiáról.

A bevételarányos jövedelmezőség romlását Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Ltd. elnöke a nyersanyagárak második negyedévi 15 százalékos éves növekedésével indokolta. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a folyamatban lévő kapacitásbővítő beruházásoknak köszönhetően a vállalat az elkövetkező negyedévekben forgalmának további növekedésére számít.