Növelte nyereségét az Infineon

A negyedik negyedévi dollárgyengülés hátrányos hatása ellenére is jelentősen növelte nyereségét a szeptemberrel zárt pénzügyi évében a járműelektronikai chipgyártásban erősen érdekelt német Infineon félvezető-ipari vállalat.

Az Infineon a szeptemberrel zárt 2016/17-es pénzügyi évet 7,1 milliárd euró, az előző évinél 9 százalékkal magasabb értékesítési árbevétellel zárta. Működési eredménye közel egy negyedével, 1,2 milliárd euróra emelkedett, nyereségét pedig 790 millió euróra növelte 744 millió euróról. Az Infineon éves eredménye után 0,25 euró osztalékot tervez fizetni az előző évi 0,03 euró után.     A Cegléden is termelő vállalat bevételének és nyereségének nagy részét járműelektronikai integrált áramkör üzletága termelte ki, de jó eredményt ért el megújítható energiaipari és ipari elektronikai üzletágaival is. Az ipari elektronikai üzletág teljesítményét az automatizált termelő berendezések és robotok iránt növekvő kereslet emelte meg.

A 2017/18-as folyó pénzügyi évben 7-11 százalékos bevétel-növekedést tervez az Infineon és 1,1-1,2 milliárd eurót tervez termelési kapacitását növelő beruházásokra fordítani. A folyó pénzügyi évre az Infineon 1,15 dolláros euróárfolyammal számol a tavaly 1,11 dollár után.