November 9-én dől el a magyarországi Opel-gyár sorsa

A megrendelések volumenének csökkenése miatt az Opel Szentgotthárd Kft. csökkentette a munkaerő kölcsönzés keretében foglalkoztatottak számát, a létszámcsökkentés azonban nem érinti a szentgotthárdi motorgyár saját dolgozóit – erősítette meg az MTI-nek a társaság szóvivője.

Kaszás Zoltán hangsúlyozta: az Opel vezetősége az augusztusi tulajdonosváltást követően kezdett el dolgozni egy olyan, a vállalat jövőjét hosszú távon meghatározó terven, amelynek részleteit novemberben, tehát még ebben a hónapban ismertetik.    A szóvivő hozzáfűzte azt is: a kölcsönzött munkaerő létszámának igazítása a megrendelésekhez az autóiparban megszokott eljárás, a szentgotthárdi gyár történetében is volt már ilyenre példa.    Kaszás Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a létszámcsökkentés mértéke  függ a további megrendelések változásaitól, de azt valószínűsítette, hogy az év végéig megválnak valamennyi munkaerő kölcsönzés keretében foglalkoztatott kollégájuktól, a feladatok ellátására elegendő lesz az Opel Szentgotthárd Kft. saját dolgozói állománya.

Az Opel átvételét követő századik nap, november 9-én ismerteti Rüsselsheimben a vállalat jövőjét Michael Lohscheller vezérigazgató és Carlos Tavares a PSA-csoport igazgatótanácsának elnöke.