10 500 dolgozót foglalkoztat a Videoton

Várhatóan meghaladja a 170 milliárd forintot a Videoton Holding Zrt. 2017-es konszolidált árbevétele – jelentette be a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója a cég székesfehérvári évzáró rendezvényén, ahol az is elhangzott: 2018-ban 12 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a vállalat.

Széles Gábor kiemelte: kiegyensúlyozottan fejlődik a vállalatcsoport, ezt mutatja az is, hogy a társaság sajáttőke állománya idén 110 milliárd forintra emelkedett.     Hozzátette: a 2017-es évben minden idők harmadik legnagyobb beruházási volumene zajlott a Videotonnál, melynek összértéke megközelíti a hétmilliárd forintot. Ezek közt a VEAS Kft.-nél 1,7 milliárd, a VT Videoton Elektro-PLAST Kft.-nél 1,1 milliárd, a VT Autóelektronika Kft.-nél 930 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések.    Az elnök-vezérigazgató közölte: a vállalatcsoport létszáma továbbra is növekedésben van, közel 10,5 ezer embert foglalkoztat a Videoton Holding. Széles Gábor úgy fogalmazott: ismét generációk nőnek fel a Videotonban úgy, mint régen, és a cég technológiáját tekintve is meg tud újulni.

Sinkó Ottó társ-vezérigazgató bejelentette: 2018-ban az eddigi öt év átlagának duplájára, 12 milliárd forintra nő a beruházások volumene. Ebből a VEAS Kft.-nél 1,5 milliárd, a VT Autoelektronika Kft.-nél kétmilliárd, a VT Elektro-PLAST Kft.-nél egymilliárd, a VT Metál Kft.-nél 850 millió, informatikai fejlesztésekre pedig félmilliárd forint értékű beruházások történnek – emelte ki.    Arról is beszélt: a Videoton 2013 óta reálértéken 40 százalékkal tudta növelni a kereseteket, a bérfelzárkóztatás dinamikus és számottevő volt. A társaság hozzáadott értéke éves 12 százalékos növekedéssel a 2013-as 37 milliárdról 2017-re 58 milliárdra nőt – tette hozzá.    A társ-vezérigazgató tájékoztatása szerint a legnagyobb árbevételt idén a VT Autóelektronika Kft. érte el, a tavalyi 50,8 milliárdhoz képest közel egymilliárd forinttan növelte árbevételét. Mögötte a VT Videoton Elektro-PLAST Kft. végzett 34,5 milliárd forintos árbevétellel, illetve a VT-Arriva Kft. és a VEAS Kft. egyaránt 22-22 milliárd forintos árbevétellel zárta az évet.

A Videoton vállalatcsoport az idei évben 170 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevételt vár. A társaság tavalyi konszolidált árbevétele megközelítette a 160 milliárd forintot, tavaly előtt meghaladta a 150 milliárd forintot, az azt megelőző évben pedig 133 milliárd forint volt.