Delphi volt, Aptiv lett a két magyar gyár

A Delphi kettévált. A technológiai vállalat biztonságos, környezettudatos és összekapcsolt megoldások széles portfólióját nyújtja globális ügyfelei számára Aptiv néven. A hajtásrendszerek üzletág a továbbiakban Delphi Technologies néven működik tovább. A vállalat hazai gyárai, az 1991 óta termelő szombathelyi és a 1999-ben alapított, a Delphi által 2002-ben átvett tatabányai gyár mostantól nem Delphi, hanem Aptiv.

2017-12-05 Aptiv Szombathely Hungary

“A mobilitásnak megvan az ereje, hogy megváltoztassa a világot, és az Aptivnek megvan az ereje, hogy megváltoztassa a mobilitást”, mondta Kevin Clark elnök-vezérigazgató. “Az Aptiv az iparági elsőség erős alapjára építkezik, azzal a tudással, képességgel és agilitással, ami szükséges a közös győzelemhez a hagyományos OEM vevőinkkel, valamint a mobilitási verseny feltörekvő új szereplőivel. Ez egy figyelemre méltó időszak az iparágunk számára, mi pedig nagyon optimisták vagyunk saját jövőnket illetően.”

A vállalat új mobilitási megoldásainak portfólióját a következő januárban Las Vegasban megrendezendő Consumer Electronics Show (CES) kiállításon fogja hivatalosan is felfedni. Az Aptiv elektronikai, biztonságtechnikai és elektromos architektúrákat gyárt, Tatabányán készülnek például a legtöbb európai villanyautó töltőkábelei.