Beszáll a bérautó-üzletbe a Continental

A Continental vállalatnak köszönhetően az Avis 20 amerikai kölcsönzőállomásán mostantól meg lehet tapasztalni, mennyire kötetlen lehet a megérkezés és rögtön a tovább indulás is: digitális autókulccsal.

A Continental vállalat 2020-ig meg kívánja duplázni és egy milliárd euró fölé kívánja emelni a mobilitási szolgáltatások forgalmát. Ide tartoznak az abroncsszerviz megoldásoktól kezdve a flottakezelésen át a pusztán a szoftverekig terjedő szolgáltatások.

Az amerikai Kansas Cityben az Avis 1000 járműből álló teszt bérautó flottáját mostantól az ügyfelek az okostelefonjaikon lévő digitális kulcsokkal használhatják. Az autó az alkalmazással nyitható ki és indítható el. A hasonló szolgáltatások fejlesztésének érdekében a Continental már 2015-ben megalapította saját üzleti területét: Ez az Intelligent Transportation Systems, San Jose székhellyel. Innen irányítják a város-, és flotta-ügyfelekkel kapcsolatos globális tevékenységeket. Az üzleti terület további telephelyekkel rendelkezik Németországban, Franciaországban, Japánban, Sanghajban és Szingapúrban.

Az Avis projekt több Continental telephely együttműködése révén valósulhatott meg: Az ajtó nyitási elektronikája a németországi Regensburgból érkezett, míg magát az alkalmazást az amerikai San Jose fejlesztési központban készítették. A biztonságos kulcsok egy amerikai informatikai központban készülnek.