450 munkahely, új gyár Debrecenben

A Continental technológiai vállalat bejelentette, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon. A közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A Continental 100 millió euró értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

José Avila, a Continental igazgatótanácsának tagja és a powertrain divízió vezetője elmondta: „Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét azért, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.”

„A vásárlók bizalmát már elnyertük a legmagasabb minőséget képviselő termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, így a tevékenységünket szélesíthetjük a váltómű vezérlő egységek, szenzorok és aktuátorok területén is. A debreceni beruházás is azt bizonyítja, hogy a Continental stratégiai együttműködő partnerként és kiemelt befektetési területként tekint Magyarországra” – mondta el Rábai Dániel, a Continental csoport magyarországi országkoordinátora.

A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek EU-s piacokra készülnek.