Mesterséges intelligenciát fejlesztenek Budapesten

innovációs kutatás-fejlesztésre, innovációra, mesterséges intelligencia
A Continental technológiai vállalat 2018 májusában nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. „A mesterséges intelligencia az automata vezetés fejlesztésének alapvető kompetenciája. Tovább bővítjük szakértelmünket a mély gépi tanulás területén, hogy megvalósíthassuk az automata vezetést, és támogassuk a Vision Zero célkitűzésünket – egy balesetek nélküli jövőt” – mondta el Karl Haupt, Continental üzletágvezető.

100 új munkahely Budapesten

„Azért választottuk Budapestet, mert itt már adott egy aktív autóipari környezet, számos egyetem és kutatóközpont, valamint az általunk keresett specialisták is rendelkezésre állnak” – mondta Markus Strothjohann, magyarországi HR-vezető. „Körülbelül 100 szoftver és hardver szakértő felvételét tervezzük az új egységünkhöz, mely célkitűzést rendkívül hamar szeretnénk megvalósítani. Folyamatosan keresünk gépi tanulásban jártas szakembereket, big data mérnököket, hardver-szoftver tervezőket, beágyazott rendszermérnököket és alkalmazás mérnököket” – hangsúlyozta Jens Brüning, az új budapesti kompetencia központ vezetője.

Az intelligens járműveknek tudniuk kell, hogy az őket körülvevő, közlekedésben résztvevők hogyan fognak viselkedni. A komplex vezetési környezetben a döntéseket nem lehet csupán egy tárgy vagy egy érzékelő alapján meghozni. Mindennek folyamatosan biztonságosan kell működnie, függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények. Ezt a bonyolult elvárást nagyon nehéz kezelni a kialakítás, megvalósítás és tesztelés szempontjából egyaránt. A mély gépi tanulásra alapozott módszerek különböző szinteken nyújtanak segítséget ezeknek a komplex helyzeteknek a megoldásához – a környezeti érzékelőktől kezdve a vezetési stratégián át a tényleges járműirányításig. A mély tanulási módszerek átméretezhetőek, így a több adat és a nagyobb számítási teljesítmény jobb teljesítményt fog eredményezni.