Díjat kapott az egri beszállító

Újabb nívós elismerést nyert az Aventics Hungary Kft.: a Nemzetgazdasági Minisztérium által is támogatott „Év gyára 2017” versenyen a legfelkészültebb Ipar 4.0 gyár díjat érdemelte ki az egri vállalat.

Az Év gyára verseny részeként, a digitalizáció előretörésének köszönhetően 2017 végén első alkalommal hirdette meg a PPH Média a „Magyarország legfelkészültebb Ipar 4.0 gyára” pályázati kategóriát, amelyen a független szakmai zsűri az ipar több meghatározó vállalatát értékelte. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával szervezett megméretésen az Aventics Hungary Kft. – a tavalyi „Év gyára 2016” díj után – ezúttal az újonnan létrehozott Ipar 4.0 kategóriában jeleskedett, és az e területen is kiemelkedő felkészültségének köszönhetően elnyerte a nagy jelenőséggel bíró elismerést.

A vállalat 2008-ban indult el a digitalizáció útján, mivel már akkor azt tapasztalták, hogy az a folyamatosan növekvő komplexitás, amely az egri üzemet jellemzi, hagyományos eszközökkel már nem kezelhető. Az Aventics Hungary Kft. 30 ezer alapanyagot és beszerzett alkatrészt használ fel a termék előállítási folyamataiban, amelyeket több mint 600 beszállítótól vásárolnak, és ebből több mint 20 ezer féle készterméket gyártanak. Az egyedi vevői igényeket is figyelembe véve pedig mindösszesen több mint 200 ezer féle termékváltozat létezik termékkínálatukban. Az a tény pedig különösen jól jellemzi a komplexitásukat, hogy a vevői megrendeléseik 92 százaléka 50 darab alatti rendelési mennyiséget takar.

Az Aventics Hungary Kft. tavaly a Modern Gyárak Éjszakája keretében is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, de vevőinek, beszállítóinak rendszeresen lehetőséget ad arra, hogy ellátogassanak az egri gyárba és tanulmányozhassák a cég Ipar 4.0 megoldásait, segítve őket abban, hogy azokból tanulva eredményesebbé tegyék saját vállalkozásukat.