Repülőgép-technológiai lesz a legnagyobb idei lengyel beruházás

A Lufthansa Technik és az MTU Aero Engines 700 millió zloty (168 millió euró) beruházással épülő repülőgép-technológiai üzeme lesz a legnagyobb közvetlen külföldi befektetés az idén Lengyelországban – jelentette be Tomasz Pisula, a PAIH lengyel kereskedelmi és beruházási ügynökség elnöke.

A PAIH igazgatója kiemelte, hogy a beruházással Európa egyik legmodernebb repüléstechnológiai szolgáltató központja épül fel a délkelet-lengyelországi Rzeszow mellett. “A beruházás a tavalyi hannoveri vásáron felvett kapcsolatok közvetlen eredményeként jött létre” – közölte az idei hannoveri vásárral kapcsolatos lengyel részvételi tervekről tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a létesítmény életciklusa legalább 35 év és mintegy ezer munkahelyet teremt, túlnyomó többségében mérnökök számára.

Az EME (Engine Maintenence Europe) Aero cég, a Lufthansa Technik és az MTU Aero Engines AG közös vállalkozásának a kivitelezése az idén májusban kezdődik. Az üzem a tervek szerint 2020-ban kezdi meg a működést évente négyszáz, az Airbus A320neo gépcsaládnál használt PW1000G hajtómű szervizeléséhez elegendő kapacitással.