Megkezdődött az Arona és a Leon algériai összeszerelése

A Seat folytatja Európán kívüli növekedését. A vállalat nagyratörő globalizációs stratégiája új lendületet kap az Arona és a Leon algériai összeszerelésével.

A két modell az Algírtól 280 kilométerre délnyugatra található Relizane városában található üzemben készül majd, amelynek a Volkswagen-csoport, illetve a Volkswagen-csoport algériai importőre, a Sovac a tulajdonosa. Mindkét modell már megvásárolható az algériai kereskedésekben.

Az Ibiza összeszerelése már egy éve, az üzem létrehozásának pillanatától itt folyik és jelentős növekedést hozott a Seat számára az algériai értékesítések tekintetében. 2018. első hat hónapjában a 11 400 autót szállítottak ki Algériában.

A Seat nemrég aláírt egy megállapodást a JAC Volkswagen közös vállalattal és annak részvényesévé vált. Az együttműködés értelmében a spanyol márka előreláthatólag 2020-2021. környékén mutatkozik be a kínai piacon.

Gyártási rekord az első félévben

A Seat Algériában elért nagyszerű eredményei kulcsfontosságúak voltak a globális kiszállítások 2018. első hat hónapjában regisztrált növekedéséhez. A Seat az első félév során 289 900 autót adott át ügyfeleinek világszerte, amely 17,6 százalékkal több, mint a 2017. első hat hónapjában kiszállított 246 500 jármű. Az értékesítés sikere a martorelli gyárat is érintette, amely történetének legeredményesebb első félévét produkálta. Ebben az időszakban összesen 283 312 járművet gyártottak itt, amely 2017. hasonló időszakához képest 20,6 százalékos bővülés. A gyár kihasználtsági szintje elérte a jelenlegi maximális kapacitás 95 százalékát, amely napi 2300 autó gyártásának felel meg. Az év második felében az Audi A1 veszi át az Audi Q3 helyét a 3-as gyártósoron, amely a várakozások szerint az év végére működik majd teljes kapacitással.

1 Comment on Megkezdődött az Arona és a Leon algériai összeszerelése

Comments are closed.