Az Audi Hungaria a legvonzóbb autóipari gyártó vállalat

Az Audi Hungaria Zrt. lett „2018 Legvonzóbb Munkahelye” autóipari gyártóvállalat kategóriában. Ez a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a PwC Magyarország együttműködésében készített felmérés eredménye, melynek homlokterében az autóipari vállalatok munkáltatói imázsa állt és közel 20 ezer 16 és 26 év közötti fiatal munkahely-választási preferenciáit mérte fel.

„Örülünk az újabb díjnak, megtisztelő az Audi Hungaria számára, hogy évek óta Magyarország egyik legvonzóbb vállalatának választják“ – mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „A szakmai kiteljesedés, a hatékonyság, valamint a kreativitás szoros összefüggésben áll. Vállalatunk számára ezért alapvető fontosságú olyan munkakörnyezet biztosítása, amelyben mindez optimálisan meg tud valósulni” – folytatta Knáb Erzsébet. „Személyügyi stratégiánkban hangsúlyt fektetünk a munkaerőpiac elvárásaira, és így továbbra is a legvonzóbb munkaadó szeretnénk maradni. Egyedülállóan vonzó, a magyar autóiparban kiemelkedő színvonalú, versenyképes javadalmazási csomagot kínálunk munkatársainknak” – hangsúlyozta a vezető. Az Audi Hungaria az összesítésben a Top 10 legvonzóbb magyarországi munkahely közé is bekerült.

Jelenleg a vállalat több mint 12 900 munkatársat foglalkoztat, a tendencia növekvő. A régióban az Audi Hungaria 30 000 embernek ad munkát. A szakmai utánpótlás biztosítása a nagyvállalat toborzási programjainak központi építőeleme, melynek a duális képzés és az egyetemi kooperációk fontos részei. Az oktatási és tudományos együttműködések területén az Audi Hungaria a Széchenyi István Egyetemmel karöltve a duális felsőoktatásban évek óta kiválóan működő modellt valósít meg. A gyakornoki programban évente mintegy 1000 hallgató végzi szakmai gyakorlatát a négykarikás vállalatnál. A duális szakképzésben 2001 óta mintegy 2000 szakmunkástanuló szerzett bizonyítványt 15 szakmában.