Csillageső a Volvónál

A Volvo S60 és V60 ötcsillagos minősítést szereztek az Euro NCAP legújabb töréstesztjén.

Az új Volvo S60 szedán és a V60 kombi a mai napon maximális ötcsillagos minősítésben részesült a 2018-as EuroNCAP járműbiztonsági teszteken, folytatva a Volvo modellkínálatának ötcsillagos sikerszériáját.

Az eredmény újfent igazolja, hogy a Volvo Cars rendre a létező legbiztonságosabbak közé tartozó autókat hozza forgalomba. A kompakt ferdehátú V40-estől az XC90 felsőkategóriás szabadidőjárműig az összes jelenleg kapható Volvo modell ötcsillagos biztonsági technológiákkal büszkélkedhet.

A 2018-as Euro NCAP tesztprogram minden eddiginél szigorúbb kihívásokat támaszt a legújabb biztonsági technológiákkal szemben, beleértve a kerékpáros-felismerő autonóm vészfékrendszert vagy a vészhelyzeti sávban tartó rendszereket. A V60 és az S60 az új program szerint tesztelt legbiztonságosabbak autók közé tartoznak.

„Ez az eredmény is azt bizonyítja, hogy a Volvo Cars változatlanul vezető szerepet tölt be a biztonság terén, fejlesztéseivel folyamatosan kitolva a technológiai határokat.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának vezetője. „Bármelyik Volvo modell mellett döntenek, ügyfeleink mindig biztosak lehetnek abban, hogy szeretteikkel együtt a világ egyik legbiztonságosabb autójában utaznak.”

Az S60 és a V60 egyaránt a Volvo Cars saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül. Ugyanazokat a biztonsági rendszereket alkalmazzák, mint fivéreik, az XC60 vagy a márka kínálatának csúcsán álló 90-es modellcsalád tagjai.

A Volvo Cars aktív biztonsági csomagja, az automatikus vészfékezés funkcióval kiegészített City Safety rendszer az alapfelszerelés részét képezi minden egyes Volvo modellben. Az S60 és a V60 esetében a világon elsőként a City Safety rendszer frontális ütközés veszélye esetén is képes automatikus fékezéssel elkerülni a balesetet vagy enyhíteni annak következményeit. A City Safety a mai napig az egyetlen olyan rendszer a világon, amely a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

A V60 idén, természetes környezetében: egy stockholmi család autóbeállóján mutatkozott be a nagyközönségnek. A modell tökéletesen demonstrálja a Volvo Cars hagyományos szakértelmét a modern családi élet sokszínű követelményeinek és a mindennapok kihívásainak tökéletesen megfelelő kombik terén.

Az új generációs Volvo S60 sportszedán idén nyáron lépett a színre. A dinamikus S60 az első olyan modell, amelyhez nem kínál dízelmotort a Volvo. Ezzel kiválóan példázza a márka példamutató elkötelezettségét a villamosítás, mint a hagyományos belső égésű motorokon túlmutató, hosszú távú jövőkép mellett. Szintén az S60 a legelső olyan Volvo, amelyet az Egyesült Államokban, a vállalat első észak-amerikai gyártóüzemében, a dél-karolinai Charleston közelében építenek.