Határokon átívelő háromoldalú együttműködés a járműiparban

Balról jobbra: Tanja Mohoric, Fieszl Zsuzsa, Bernhard Mittelbach
Hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Járműalkatrészgyártók Szövetsége (MAJOSZ), az osztrák ACStyria klaszter és a szlovén SRIP ACS járműipari klaszter.

A három ország (Magyarország – Szlovénia – Ausztria) között 2018-ban létrejött trilaterális együttműködés keretében hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége, az osztrák ACStyria járműipari klaszter és a szlovén SRIP ACS autóipari klaszter december 19-én Ljubljanában.

Az együttműködés elsősorban az önvezető autók tesztelésének folyamataival, az elektromos járművek bevezetésének kérdéseivel, a szén-dioxid-csökkentés lehetséges módjaival, közös beszállítófejlesztési programokkal, és üzleti jellegű rendezvények szervezésével segíti majd a hazai járműipari fejlesztési célokat és folyamatokat. Az együttműködő felek 2019-ben kiemelt programként októberben 3 napos határokon átívelő rendezvénysorozatot tervez a Zalaegerszeg – Graz – Maribor vonalon, tesztpálya bemutatókkal és B2B fórumokkal segítve az ágazatban működő üzleti kapcsolatok létrejöttét.