Rengeteg Ladát hívtak vissza Oroszországban

Vesta
Az AvtoVAZ bejelentette hogy 41 ezer 507, 2017 júliusa óta eladott Lada Vestát hívtak vissza a márkaszervizekbe.

Az autónak nincs semmi baja, ám a pótkeréken lévő 185 / 65R15 Formula Energy gumi lévő mintázata eltér a négy 185 / 65R15 PirelliCinturatoP1-es alapgumitól, ez pedig nem felel meg a szabványnak, közölte a Rosstandart. A mankókeréknek lehetne eltérő mintázata, de azt feltűnő sárga felirattal látják el, amiben korlátozzák a használhatóságát (csak rövid távon és csak alacsony sebességgel).

A Lada kereskedői telefonon és/vagy levélben értesítik Vesta-tulajdonosokat, hogy vigyék el autóikat a legközelebbi kereskedésbe, hogy ott megoldják a problémát, azaz ellátják a pórkereket a megfelelő figyelmeztetéssel. Decemberben ez már a második visszahívás, korábban 1700 Kalinát, Grantát és Priorát hívtak vissza Oroszországban, mert nem megfelelő légzsákot építettek be a kormányba.

Az Autostat adatai szerint 2018-ban a Lada Vesta a legnépszerűbb modell az orosz piacon. Január és november között 40 százalékkal nőtt a népszerűsége, arra is van esély, hogy százezer Vestát értékesítsenek még idén. A visszahívás egyébként a Vesta szedán, egyterű és cross verzióját is érinti. Ezek a modellek mind a Lada izsevszki üzemében készülnek. Hamarosan újabb taggal bővül a Vesta család, ugyanis a közeljövőben megkezdődik a Lada Vesta Sport értékesítése is.