Zöldül Bécs

Bécsben 2018 végére 250-re emelkedett az elektromos autók nyilvános töltőállomásainak száma, ezeket az év folyamán több mint 30 ezer alkalommal vették igénybe – jelentette be a Wien Energie áramszolgáltató vállalat.

A bécsi hálózat kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős Wien Energie közölte: a töltőállomások 385 ezer kilowattóra elektromos energiát használtak fel az év folyamán, ami 160 átlagos háztartás éves áramfogyasztásának felel meg.

A város területén elhelyezett elektromos töltőállomásokat eltérő gyakorisággal vették igénybe az autósok. A használati szokásokról szerzett tapasztalatokat a hálózat további bővítésénél figyelembe fogják venni.

Bécs városa 2020-ra ezerre kívánja bővíteni a hálózatot. A meglévő 250 mellé az idén még 400 állomás épül. A tervek szerint a város területén sehol nem kell majd 400 méternél hosszabb utat megtenni a legközelebbi elektromos töltőállomásig.

A közterületen jelenleg működő 250 töltőállomás mellett még 670 állomás érhető el fizető parkolókban, parkolóházakban és szupermarketeknél. Ezeknek a korlátozottan elérhető töltőállomásoknak a használati és áramfogyasztási adatait a Wien Energie statisztikái nem tartalmazzák.