Megvette a TomTom telematikai vállalatát a Bridgestone

A Bridgestone Europe, a Bridgestone Corporation Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióban működő leányvállalata megállapodást kötött a TomTom vállalattal arról, hogy 910 millió euróért felvásárolja a cég telematikai üzletágát.

A tranzakció révén egyesül a világ legnagyobb abroncs- és gumitermékgyártó vállalata, valamint Európa vezető, digitális flottamegoldás-szállítója, ezzel pedig a legnagyobb adatplatform jön létre a hálózatba kapcsolt járművek számára. A TomTom Telematics felvásárlása elősegíti a Bridgestone azon célkitűzésének megvalósítását, hogy a régió vezető mobilitásimegoldás-szállítójává váljon; emellett pedig a két vállalat kínálatának egyesítésével a Bridgestone szélesebb ügyfélkör számára kínálhatja gumiabroncsait és szolgáltatásait. A telematikai adatokhoz való hozzáférés továbbá segíti a Bridgestone virtuális abroncsfejlesztési és -tesztelési tevékenységét, valamint az ezekhez kapcsolódó gumiabroncs-innovációt, amely minden ügyfél számára – így az autógyáraknak is – előnyös lesz.

A mostani beruházás a Bridgestone azon törekvésére épít, miszerint a vállalat megerősíti digitális jelenlétét az EMEA régióban. A társaság elsősorban szenzorokból, adatplatformokból és elemzésekből származó adatok gyűjtését lehetővé tevő megoldásokba fektetett. Ennek részeként került sor olyan digitális megoldások és alkalmazások elindítására, mint a Tirematics, a Mobox, a FleetPulse vagy a Bridgestone Connect.

A TomTom Telematics a két számjegyű növekedést produkáló adatelemzési szektor egyik vezető vállalata, tökéletesen illeszkedik a Bridgestone stratégiájához, mivel folyamatosan növekvő és jelenleg 860.000 járműből álló bázissal rendelkezik, aminek kétharmadát kereskedelmi járművek alkotják. A TomTom testreszabott piacra lépési rendszerrel és prémium digitális termékekkel rendelkezik, mint például a WebFleet és a NextFleet. Az adatelemzésen alapuló, megbízható, mögöttes technológia nyílt, skálázható, biztonságos, felhőalapú platformra támaszkodik. A hálózat naponta több mint 800 millió GPS-pozíciót, 3,3 millió utat és 200 millió bejövő üzenetet kezel.