Valós mérnöki feladatokon dolgozhatnak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a Continentalnál

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának és a szegedi Continental megállapodásának köszönhetően a 2018/2019-es tanév tavaszi szemeszterében a folyamatirányítás és modellezés tantárgyat a technológiai vállalat szegedi telephelyén tanulhatják az egyetem mérnökhallgatói.

A diszlokált kurzuson a hallgatók egy valós Continentalhoz kapcsolódó feladat modellezése és megoldása által tehetik próbára gyakorlatban az eddig megszerzett elméleti tudásukat, melyhez a Flexsim szoftver és a technológiai vállalat mérnökei nyújtanak segítséget. A Flexsim 3D folyamat szimulációs szoftver a 21. századi folyamattámogató mérnök alapeszköze. A szoftver segítséget nyújt a modellezett folyamatok elemzéséhez, tervezéséhez és optimalizálásához.

„A közös munka nagy lehetőség mind a hallgatók, mind vállalatunk számára. A mesterképzésen tanuló egyetemisták elmélyíthetik és bővíthetik ismereteiket, míg cégünk esetleges jövendőbeli kollégáit ismerheti meg személyükben. Nagy öröm számunkra, hogy Bíró István dékán látott fantáziát az ötletünkben, és létrejöhetett ez a különleges és jövőbe mutató együttműködés a Szegedi Tudományegyetemmel.” – mondta el Regina Gensigora, a szegedi Continental ügyvezető igazgatója.

Az igazi kuriózumnak számító kihelyezett kurzuson a Szegedi Tudományegyetem 8 ígéretes MSc mérnökhallgatója vesz részt két alkalommal, március 8-án és március 22-én, emellett táveléréssel otthon is folytathatják a feladatok megoldását, amihez Schell Csaba, industrial engineering osztály vezetője és Tóth Viktor, IE modellező mérnök fognak segítséget adni.

A Continental technológiai vállalat számára egyáltalán nem újdonság a felsőfokú intézményekkel való együttműködés, ugyanis a vállalat közös kurzusa a Szegedi Tudományegyetemmel jól illik abba a sorba, amelyben a Continental debreceni egysége a Debreceni Egyetemmel, a Continental budapesti lokációja a Budapesti Műszaki Egyetemmel, veszprémi gyára a Pannon Egyetemmel, a makói ContiTech Fluid a Szegedi Tudományegyetemmel, a váci telephely a Szent István egyetemmel, a nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. a Nyíregyházi Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel, a Continental Hungaria Kft. pedig az Óbudai Egyetemmel kooperál.

(x)