3 év múlva jön a VW elektromos kisteherautója

A Volkswagen haszonjárművek több mint 1,8 milliárd eurót fordít fejlesztésre idén, ezzel elindítja átfogó átalakítási programját, hogy autógyártóból mobilitási szolgáltatóvá váljon.

A Volkswagen-konszern könnyű haszonjárműveket gyártó üzletága több évre szóló stratégiája keretében átalakítja üzemeit, új termékeket és új szolgáltatásokat fejleszt. A márka az iparági átalakulással összhangban az elektromos mobilitás és az autonóm vezetés területén hajt végre projekteket, más gyártókkal együttműködésben is.     Ennek egyik lépéseként már 2022-ben megkezdik Hannoverben a legendás T-sorozat teljesen elektromos változata, az I.D. Buzz gyártását.

A 2018-as üzleti évben a márka 11,9 milliárd eurós árbevételt ért el, megközelítve az előző évi szintet. A működési eredmény enyhén csökkent, az előző évi 853 millió euróról 780 millió euróra. A nyereséget az új termékekkel járó magasabb kiadások, a devizaárfolyam negatív hatásai és az új WLTP-teszteljárások hatásai mérsékelték – írták a közleményben.    Tavaly globálisan 499 700 járművet adtak el, Magyarországon mintegy 2500-at.

A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok, amelyeket a németországi Hannoverben, a lengyelországi Poznanban és Wrzesniában gyártanak.