Jól megy a Bilknek

A Bilk Logisztikai Nyrt., Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja eredményes évet zárt tavaly: növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát; 12 millió euró feletti árbevételt ért el, 531 ezer euróval többet az egy évvel korábbinál.

A cég közleményében kiemelte, hogy a fejlődés motorja a társaság területén rendelkezésre álló kapacitások bővülése és a komplex logisztikai szolgáltatások iránti tartós kereslet volt. A Budapesttől délre fekvő logisztikai központ bérbeadottsági mutatója 2018-ban 98,7 százalékot ért el.     A társaság ebidta-mutatója 8 millió euró volt 2018-ban, a társaság befektetett eszközeinek értéke pedig meghaladta a 129,5 millió eurót, 5,3 millió euróval volt magasabb az egy évvel korábbinál. A logisztikai park bérbeadható területe 2018-ban 3800 négyzetméterrel bővült, és az év végén meghaladta a 186 ezer négyzetmétert – ismertették.

Megkezdődött továbbá egy 19 800 négyzetméteres raktár-, és egy 1500 négyzetméteres irodaterületet magában foglaló raktárcsarnok építése. A 3,5 milliárd forint értékű beruházás befejezése a tervek szerint még az idén ősszel várható.     A közleményben arra is kitértek, hogy a vállalat tavaly az első fél évben nyilvános részvénytársasággá alakult át azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékát a Budapesti Értéktőzsdén értékesítsék, és ezt követően szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) folytassák tevékenységüket. A részvények értékesítése eredmény nélkül zárult, de a társaság ezt követően is kitartott elkötelezettsége mellett, és vizsgálja a megvalósításhoz szükséges lépéseket.    A társaság 2018-ban 63 375 ezer euró hosszú lejáratú hitelt vett fel a kapacitások bővítéséhez szükséges, korábban felvett hitelek refinanszírozása, valamint a szitté történő átalakulás feltételeinek teljesítése érdekében.