275 új munkahely a ceglédi beszállítónál

A német tulajdonú Infineon Technologies vállalatcsoport 32 milliárd forintos beruházást hajt végre ceglédi gyárában, a fejlesztés 275 új munkahelyet teremt.

A beruházás jelentősége miatt, illetve mert a fejlesztés segíti a magyar gazdaság dimenzióváltását, a kormány 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég számára.

Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke, az Infineon Technologies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának a tagja elmondta: elektromobilitási gyárat hoznak létre Cegléden – ahol 1300 embert foglalkoztatnak -, ugyanis a következő öt évben jelentős bővülésre számítanak ebben az iparágban. Kiemelte, hogy az elektromobilitással az autóipar hozzá tud járulni a klímavédelemhez.

Nyilvános cégadatok szerint az Infineon Technologies Cegléd Kft. a 2017. október 1-jétől 2018. szeptember 30-ig tartó üzleti évében 13,078 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, ami mintegy 2,48 milliárd forinttal több az előző évinél. A társaság adózott eredménye a 2018-as üzleti évben 286,9 millió forintot tett ki, szemben az előző évi 427 millió forinttal.