Év Magyar Autója 2020 – Lezárult a logópályázat

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu szerkesztősége februárban kiírta az Év Magyar Autója díj logótervezési pályázatát. A nevezési határidő április végével lezárult.

Az Autós Nagykoalíció logótervezési pályázatára 15 pályázó 19 igényes pályamunkát küldött be a megadott határidőig. Most a zsűrin a sor, hogy meghozza döntését. A nyertes pályázó 150 ezer forint díjazásban részesül és keze nyomát őrzik majd évekig a rangos díjak. A szakmai zsűri tagjai: Lenkei Balázs (a zsűri elnöke) egyetemi adjunktus, Ferenczy Noémi-díjas iparművész és Scherer József, emeritus professzor, Ferenczy Noémi-díjas iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Eredményhirdetés május közepén.

Év Magyar Autója 2020
Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó.

Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is.