Év Magyar Autója: öt autót nevezett az Opel

Az Opel Magyarország öt autót nevezett az Év Magyar Autója versenyre. A Magyarország Autója 2020 kategória döntőjében a magyar motorokkal szerelt Astrát, a hamarosan érkező Corsát és az itthon népszerű Crossland X modellt jelölték hivatalosan. Az Év Zöldautója 2020 címért pedig az eCorsa és a Grandland X konnektorból tölthető változata indul.

Astra
A magyar autópiac egyik meghatározó modellje jelenleg csakis szentgotthárdi motorokkal készül. Az Astra 2016-ban elnyerte az Év Autója (Car of the Year), amellyel bebizonyította, hogy az Opel jó úton jár.

Opel Astra ST

Corsa
Készül az őszi piaci bevezetésre a Corsa hatodik generációja. Az értékesítés idén nyáron indul. Bár még minden információ nem ismert, a könnyűszerkezetes építési mód jóvoltából kereken tíz százalékkal sikerült csökkenteni az elődmodellhez képest az Opel bestseller súlyát amelyből 1982 – azaz az első generáció – óta 13,6 millió talált gazdára. A legkönnyebb változat 980 kilogrammja alatta marad a bűvös egytonnás határnak.

2019 Opel/Vauxhall Corsa winter tests

Crossland X
Az Opel legkisebb szabadidő-autója igazi sikermodell, első évében mintegy 100 ezer példányban rendelték. Ez bizonyítja, hogy a kívül zömök és kompakt, belül annál tágasabb és különlegesen variálható, mutatós kétszínű fényezésű és laza megjelenésű Crossland X telitalálat a SUV-B-szegmensben. A Crossland X-et, a 2012 óta fennálló együttműködés keretében, első közös projektjeként valósította meg a PSA-csoport és az Opel, a mai anyavállalat járműarchitektúráján. A spanyolországi Zaragozában készül – akárcsak testvérmodellje, a Citroën C3 Aircross.

Opel Crossland X

eCorsa
Június 4-én mutatkozik be az Opel Corsa legújabb, tisztán elektromos hajtással is megrendelhető generációja (a bemutatón a Járműipar.hu is ott lesz). A villanyautó június 4-től rendelhető, az első példányok érkezésére nagyjából decemberig kell várni.

opel-corsa-prototyp-2019

Grandland X Plug-in Hybrid
A 300 lóerős, összkerék-meghajtású Opel Grandland X konnektoros hibridet az eisenachi gyárban szerelik majd össze, további részleteket egyelőre nem tudunk a várhatóan itthon is nagy érdeklődésre és zöld rendszámra számot tartó autóról.

grandland x hybrid

Év Magyar Autója 2020
Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó.

Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Várhatóan lesz közönségdíj is.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu